Het een na beste nieuws tot nu toe dit jaar

Wat een opluchting en voldoening. Na een jarenlange strijd eindelijk gerechtigheid!

Het langslepende drama van de torenhoge stookkosten in het Hilwiscomplex heeft voor de betrokken huurders een hoopvolle wending genomen.

De kantonrechter in Amsterdam hield in haar vonnis van 18 september 2017 de voor hen positieve uitspraken over de jaren 2013 en 2014 van de huurcommissie volledig in stand. Voor 2013 krijgen zij een korting op hun oliekosten van 75 % en voor 2014 geldt eenzelfde korting op de totale stookkosten dus ook voor de electriciteitskosten om de collectieve installatie draaiende te houden en het waterverbruik van de installatie. In 2013 ging het om 64 huishoudens, in 2014 betrof het 45 huishoudens.

“Wat een fantastisch nieuws! Je weet niet hoeveel deze uitspraak voor ons betekent en wat deze rechtszaak voor invloed op ons leven heeft gehad.”

De huurders zijn hoopvol dat ook de nog lopende zaak over de stookkosten in 2015 dit jaar in hun voordeel zal worden beslist. De rechter zegt in haar vonnis; “Er lijkt geen reden over het jaar 2015 anders te oordelen.” Het gaat om grote bedragen want de stookkosten in dat jaar bedroegen per huishouden meer dan €1000 per maand.

“Dat betekent dat ik nu niet in de schuldhulpverlening terecht kom of uit mijn huis gezet word maar hier kan blijven wonen”

Eén gedachte op “Het een na beste nieuws tot nu toe dit jaar

 1. Nick Bosschieter

  Goedendag heer Harry Mertens,

  Over Hilwis hebt u al zeer veel complimenten ontvangen. Hierbij ook van mij!

  Graag een afspraak maken per e-mail (vanwege mijn slechthorendheid) over een VvE-kwestie op een voor u geschikt moment. Meer informatie, zie de genoemde website. Ik ben een ‘gewoon’ lid van een VvE te A’dam met een professionele beheerder. Destijds Rappange (Peter Dekker) en in de periode 2011-2016 VvE Beheer Amsterdam (VBA).

  Mijn complimenten zijn vanwege uw betrokkenheid en vasthoudendheid voor (veel al) oudere bewoners in een huurwoning. Onze VvE bestaat uit 16 appartementen. VBA werkt met software TWINQ.
  Ik (leek op juridisch gebied) heb inzagerecht volgens de splitsingsakte. Dit recht wordt mij geweigerd, al meerdere boekjaren. In onze VvE zitten veel eigenaars/bewoners die niet of onvoldoende opkomen voor hun VvE-rechten.

  Graag een afspraak maken binnenkort om informatie uit te wisselen.

  Vriendelijke groet,
  Nick Bosschieter

Reacties zijn gesloten.